Vídeo-consejos de salud: el otoño y la caída cabello
2 octubre, 2017
Charla para cuidadores – 24/10/2017
24 octubre, 2017
Vídeo-consejos de salud: el otoño y la caída cabello
2 octubre, 2017
Charla para cuidadores – 24/10/2017
24 octubre, 2017

Avui en dia quan parlem de nutrició tots pensem en superfoods, smothies, adaptògenes  i altres… Sovint, ens oblidem del valor i les propietats d’aliments més senzills i propers, que han format la base de la nostra alimentació tota la vida, com la carxofa. I jo em pregunto: menjar carxofes és tornar enrere, als menjars de l’àvia?
M’agrada menjar carxofes; des de les fulles fins al cor. Les carxofes són simplement boníssimes. Però no només això, coneixeu els beneficis per a la salut que podeu obtenir simplement afegint aquesta hortalissa a la vostra dieta?

 

SABIES QUE…

La carxofa té un alt contingut de fibra dietètica.

Fibra dietètica:

 

Ens recomanen consumir 20 a 35 grams de fibra per dia. Una carxofa (120 grams) conté 10,3 grams de fibra dietètica, per tant, contribueix significativament a la necessitat diària. Una bona ajuda pel nostre aparell digestiu.

Una de les principals fonts de fibra que es troben en les carxofes és la inulina, que és un prebiòtic. Els prebiòtics ens ajuden a augmentar la proporció de probiòtics o “bons bacteris” a l’intestí, ja que són el seu aliment.

 

 

 

La carxofa és una de les hortalisses que conté més quantitat d’antioxidants…

Els antioxidants són components d’aliments que es troben principalment en verdures i fruites que combaten els “radicals lliures” nocius del cos. Aquests radicals lliures poden danyar altres cèl·lules sanes.

 

Antioxidants

 

 

Un estudi publicat al American Journal of Clinical Nutrition, mostra que  les carxofes proporcionen més beneficis antioxidants per porció que molts altres aliments tradicionalment considerats antioxidants com la xocolata negra, els nabius i el vi negre.

Les antocianines, la quercetina, la rutina i molts altres antioxidants que contenen les carxofes fresques ofereixen una sèrie de beneficis per a la salut que van des de la prevenció del càncer i el suport immune a la protecció contra les malalties del cor.
La carxofa ens aporta moltes vitamines i minerals.

Les carxofes són riques en potassi, magnesi, ferro ,àcid fòlic, vitamines del grup B i vitamina C, tots ells indispensables pel bon funcionament dels nostres sistemes circulatori, nerviós i immunitari.

 

AIXÍ DONCS, QUÈ ENS CUIDA?

La carxofa ens protegeix el fetge, ens ajuda a mantenir el pes, ens regula els nivells de colesterol i sucre i evita que ens pugi la tensió artertial.

La carxofa s’ha considerat una medicina natural per al fetge, ja que estimula la secreció de la bilis per mitjà de la cinarina i les seves propietats colerètiques. D’aquesta manera, afavoreix la digestió dels aliments i evita les digestions pesades i redueix els nivells de colesterol.

La carxofa és una planta baixa en calories, rica en nutrients i propietats diürètiques, el que unit a la millora de la digestió i la reducció dels nivells de colesterol, afavoreix la pèrdua de pes en les persones que la consumeixen. A més de reactivar el sistema digestiu i promoure l’eliminació de líquids, la carxofa també mobilitza les toxines del cos. De fet, la carxofa s’utilitza en les dietes de pèrdua de pes, sobretot quan volem reduir la panxa. També se’l considera un bon aliment contra la diabetis i el restrenyiment.

A causa del  seu contingut en potassi i magnesi ajuda a  compensar els efectes de consumir massa sodi i ajuda a prevenir la pressió arterial alta.

 

Per tant  podem dir que les carxofes són un superfood en tots els sentits de la paraula.

Es tardor, temps de carxofes.

M’agrada menjar carxofes  des de les fulles fins el cor.

 

En la nostra farmàcia podràs trobar els nostres productes amb una concentració alta d’aquest vegetal, en qualsevol presentació per aprofitar totes les seves  propietats.