Beneficia´t al complert de l’esport!
18 junio, 2019
12 de desembre, Posa’t guapa per al Nadal
14 noviembre, 2019
Beneficia´t al complert de l’esport!
18 junio, 2019
12 de desembre, Posa’t guapa per al Nadal
14 noviembre, 2019

Tots volem arribar a grans i fer-ho de la millor manera possible. Mantenir al màxim les nostres facultats físiques i sobretot, les nostres facultats mentals. Però els anys passen, mica en mica ens cansem més, tenim més mals i comencem a perdre la memòria. Això, d’entrada, no vol dir que tinguem cap malaltia, però si que és un senyal d’alerta a tenir en compte. Un descuit el pot tenir tothom, però si de forma recurrent comencem a oblidar petites coses del dia a dia que fins ara havíem fet sense pensar, és hora de veure el metge perquè valori la situació.

El deteriorament de les nostres capacitats mentals que patim amb l’edat s’anomena Demència senil, i es caracteritza per símptomes com:

 • Pèrdua de memòria
 • Dificultat per comunicar-se o per trobar paraules a dir
 • Dificultat per raonar o resoldre problemes
 • Dificultat per realitzar feines complexes
 • Dificultat per planificar i organitzar
 • Dificultat amb la coordinació i las funcions motores

 

L’Alzheimer és un tipus de demència, que malauradament afecta cada vegada més gent i més jove. Es tracta d’una malaltia neurodegenerativa, és a dir, és un trastorn que avança progressivament degenerant i fent que les neurones no funcionin de manera adequada. Es manifesta amb una disminució continua de les habilitats en relació al pensament, el comportament i a les relacions socials, el que compromet la independència del malalt.

A mesura que la malaltia avança, la persona tindrà una pèrdua greu de la memòria i la capacitat de realitzar accions quotidianes.

Les persones amb Alzheimer poden fer les següents coses:

 • Repetir expressions i preguntar el mateix de manera reiterada
 • Oblidar-se de converses, esdeveniments recents
 • Perdre possessions de manera habitual
 • Perdre’s en llocs coneguts
 • Oblidar els noms de membres de la família
 • Tenir problemes per recordar la paraula adequada per identificar un objecte o expressar pensaments.

A dia d’avui, existeixen fàrmacs que ens permeten retardar l’aparició i l’agreujament de tots aquests símptomes, però segueix sent molt important la detecció precoç i portar una vida saludable per prevenir-los.

A continuació us parlarem d’alguns suplements interessants pel manteniment de la concentració i la memòria. Tots ells es poden utilitzar en qualsevol edat, però estan especialment indicats en persones grans.

GINGKO BILOBA: les fulles de Ginkgo Biloba tenen la propietat d’afavorir la circulació perifèrica del nostre cos, és a dir, que milloren el flux sanguini cap al cervell permetent així que hi arribin més nutrients i més oxigen. Un cervell ben nutrit i oxigenat treballarà millor.

CN BASE: és un multinutrient, que ens aporta totes les vitamines i minerals que necessita el nostre cos per funcionar correctament. A més, conté Coenzim Q10 que ens aporta vitalitat i manté en forma les nostres cèl·lules. I un antioxidant tan important com l’àcid R-lipoic, que té la capacitat de travessar la barrera hematoencefàlica i mantenir en bon estat el nostre sistema nerviós.

RECONNECT: com el seu nom indica, és un suplement natural que ens ajuda a mantenir-nos connectats i alerta. Conté una combinació de NADH, coenzim Q10, serina i vitamina C que actuen de manera sinèrgica per millorar el rendiment físic i cognitiu.

A part de prendre algun suplement, no t’oblidis de fer una vida saludable. Menjar de tot, beure aigua, caminar,… I sobretot mantenir el teu cervell en forma amb alguna activitat com ara fer mots encreuats, escriure cartes, llegir, aprendre anglès o informàtica… I si tens qualsevol consulta no dubtis a preguntar-nos.