¡Llegó la primavera! Y… las prisas para adelgazar
17 mayo, 2017
Y tú, ¿sabes el secreto de las celebrities?
7 junio, 2017
¡Llegó la primavera! Y… las prisas para adelgazar
17 mayo, 2017
Y tú, ¿sabes el secreto de las celebrities?
7 junio, 2017

Sembla que ja tenim aquí la caloreta i les nostres cames ho comencen a notar… Se’ns inflen, se’ns cansen, ens fan mal i ens comencen a aparèixer les temudes i antiestètiques varius.

 

Això és degut a que amb les altes temperatures les nostres venes es dilaten i la sang s’acumula a la part inferior de les cames donant lloc a tots aquests símptomes. Amb el temps, aquesta acumulació de sang a les extremitats inferiors fa que les venes vagin perdent flexibilitat, de manera que cada vegada els costa més propulsar la sang cap amunt, cap a la resta del cos.

Si, a més, passem llargues estones de peu dret sense caminar, o asseguts sense canviar de posició. Tot això s’accentua i pot arribar a ocasionar una Insuficiència venosa crònica. Per això és molt important tractar la sensació de cames pesades quan comença. No només perquè la sensació és molesta, sinó per prevenir mals majors.

Cal fer-ho a dos nivells, per una banda, reforçant les parets de les venes perquè mantinguin la flexibilitat, la capacitat de retornar la sang al cor i la correcta permeabilitat. Per l’altra, amb un tractament que millori la circulació de retorn. Si les nostres cames ja estan inflades, una crema d’efecte fred ens ajudarà a desinflamar-les, i si tenim molta retenció de líquids, ens caldrà prendre algun complement que ens ajudi a eliminar-los.

Si el teu problema són les aranyes vasculars, a part d’aplicar-te una crema que reforci la paret dels capil·lars, pots prendre un suplement de vitamina C que estimula la síntesi endògena de col·lagen i reforça així la paret dels capil·lars.

 

Per tal de millorar els símptomes i que els puguis suportar amb més facilitat, et donem uns consells que pots dur a terme de forma diària:

  1. Procura mantenir el teu pes dins d’uns nivells adequats amb una dieta equilibrada baixa en sal i fer exercici (en la mesura del possible) com per exemple pujant les escales de casa enlloc d’agafar l’ascensor.

 

  1. Procura no estar moltes hores dret/a o assegut, no creuis les cames, utilitza un reposapeus i aixeca’t i camina de tant en tant. Si això no és possible, posa’t unes mitges/mitjons de compressió per tal de millorar la circulació sanguínia.

 

  1. Quan et dutxis fes una irrigació d’aigua freda a les cames per ajudar a activar aquesta circulació. Comença per la punta del peu, i fes pujar l’aigua poc a poc fins a passar el genoll.

 

  1. Posa’t gels freds a les cames almenys 2 cops al dia tot i que te’ls pots posar tantes vegades com faci falta. Això sí, quan te l’apliquis és important realitzar un massatge de del turmell i anar pujant per les cames en direcció al cor, així afavorim el retorn venós.

 

  1. Quan descansis intenta posar les cames damunt d’un tamboret (o similar) per tal de tenir-les en alt evitar que la sang s’acumuli en aquesta zona i, millorant així els símptomes.
  1. Utilitza roba i calçat adequats. La roba massa ajustada pot dificultar el retorn venós. I el calçat ha de ser còmode i no tenir un tacó massa alt.

  1. Procura detoxificar l’organisme. Això no només millorarà l’estat de les nostres cames sinó que, netejar els filtres és beneficiós per moltes altres funcions del nostre cos.

Ara ja saps els passos que has de seguir! Comença a posar-los en pràctica ara que ve la calor i veuràs quina millora en els resultats!

 

Si tens algun dubte o consulta no dubtis a venir a la farmàcia i t’ajudarem a resoldre’l!