Dermocosmética Colldeforn
6 abril, 2017
¡Nuestro bebé bien limpito ¡Bienvenido a casa, pequeño!
19 abril, 2017
Dermocosmética Colldeforn
6 abril, 2017
¡Nuestro bebé bien limpito ¡Bienvenido a casa, pequeño!
19 abril, 2017

Penses que el teu fill, potser, té cucs al culet? Sent picor i es rasca en aquesta zona? Si és així, és probable que tingui cucs. Es tracta d’uns paràsits, que també es coneixen com oxiürs. Sapiguem més sobre els seus símptomes, les causes i els possibles tractaments.

 

Què són els cucs?

Els cucs intestinals, també anomenats oxiürs, són uns petits cucs de color blanc que niden a l’intestí gros i en el recte, concretament a la zona anal, entre les natges o, en el cas de les nenes, entre els llavis menors i majors; més rarament, es poden trobar en la femta de l’infant.

Com arriben fins el nostre intestí? Sense adonar-nos ingerim els ous dels oxiürs. Un cop ingerits, els ous s’obren a l’interior de l’intestí i els cucs arriben a la seva maduresa al cap de 2-6 setmanes. Solen tenir un color blanc i mesuren al voltant d’un centímetre.

Durant la nit, els oxiürs dipositen els ous a la zona del voltant de l’anus. Mentre ho fan, amb el seu moviment, provoquen una picor intensa. Això fa que el nostre petit es grati, estigui molt inquiet, tingui el somni agitat i es desperti diverses vegades durant la nit.

 

Com saber si el nen té cucs?

Per estar segurs que el nen ha contret oxiürs, cal parlar amb el pediatre. El metge, si ho considera necessari, prescriurà el Scotch test per efectuar el diagnòstic, un senzill examen de laboratori. Però, abans de visitar al pediatre, ja podem fer una primera comprovació a casa. Quan el nen se’n vagi al llit o poc després que es desperti, els pares podeu buscar els cucs al culet. Amb una llum intensa, si el nen està infestat, podreu veure com les femelles surten de l’organisme per dipositar els seus ous. A més, podeu observar la femta del petit. Si està infestat, les seves caquetes contindran filaments blanquinosos.

 

Com es contagien els cucs?

El contagi es produeix en ambients de col·lectivitat. Un nen que ja ha contret la infestació toca un objecte i, sense adonar-se’n, deixa allí els microscòpics ous que tenia sota les ungles després d’haver-se rascat o d’haver anat al bany. Quan l’altre nen toca el mateix objecte, recull els ous. No obstant, la infestació només es produeix si el nen es fica les mans (o l’objecte) a la boca. És a dir, el contagi només es dóna si s’ingereixen els ous.

 

Alguns consells per evitar el contagi…

 

Com podem eliminar els cucs?

Per eliminar els oxiürs o cucs, n’hi ha prou amb realitzar un tractament senzill i ràpid. Es tracta d’una administració, per via oral, d’un fàrmac antiparasitari. La ingestió d’aquest fàrmac es fa una única dosi i aquesta, s’ha de repetir al cap de 10-20 dies, per assegurar-nos que no hagin nascut nous cucs que s’hagin obert després de la primera administració. Alguns metges consideren que és útil tractar a tots els membres de la família per eliminar la infestació. Les persones que pateixen major risc de contraure els cucs són els que dormen a la mateixa habitació del nen.

Una bona opció tant com a coadjuvant del tractament, com per prevenir l’aparició dels oxiürs és el Citrobiotic que conté l’etxtracte de llavors d’aranja (“pomelo”) que actuen com a germicida natural i sense efectes secundaris.

Si tens dubtes … pots fer-nos qualsevol consulta sobre aquest o un altre tema a la nostre web  www.farmaciacolldeforn.com.

NO OBLIDIS seguir-nos a través de NOSTRES XARXES SOCIALS: Facebook i Instagram.