¿Cansado de sentirte hinchado?
3 octubre, 2018
Problemas de Insomnio
24 octubre, 2018
¿Cansado de sentirte hinchado?
3 octubre, 2018
Problemas de Insomnio
24 octubre, 2018

ELS COFACTORS, TAN DESCONEGUTS COM IMPRESCINDIBLES

Us en recordeu d’aquells dibuixos que es deien “Érase una vez el cuerpo humano?”. Avui us vull proposar un viatge per l’interior del nostre cos. Fins ara, en tots els posts d’aquest blog hem parlat de salut a grans trets, però avui imagineu-vos que agafem una lupa i ens mirem el que passa dins nostre amb ulls de bioquímic.

Tot el nostre cos funciona a base de reaccions químiques que serveixen per produir energia, construir molècules, destruir toxines, transportar els nutrients cap a tots els nostres òrgans, defensar-nos de les bactèries i virus que ens ataquen, generar noves cèl·lules per destruir les que se’ns han fet malbé, mantenir la temperatura del cos, contrarestar els radicals lliures que en oxiden…. I perquè aquestes reaccions es produeixin de forma correcta, a la velocitat necessària i amb els resultats esperats, calen uns petits ajudants que participen a moltes d’elles i són indispensables pel seu correcte funcionament, els Cofactors.
Són com un gran exèrcit de voluntaris que silenciosament ajuden la comunitat a funcionar, sense esperar res a canvi. Mentre hi són, ningú no els veu, però tot va bé. Quan escassegen tot comença a fallar i és aleshores que els trobem a faltar.

Segur que n’has sentit a parlar, però segurament no ets conscient de com n’arriben a ser d’importants. Són el magnesi, el zinc, el ferro, el manganès … Tots ells participen en infinitat de reaccions i si falten totes aquestes reaccions es comencen a enlentir i petites coses comencen a fallar. Si el dèficit no és greu i sabem reaccionar a temps, només notarem petits senyals d’alarma com ara cansament, insomni, que un refredat no s’acaba de curar, … Però si no fem cas, i aquesta falta de cofactors no es resol o s’accentua, poden aparèixer malalties cròniques més difícils de tractar. Per la mateixa raó si patim una malaltia que ha estat ocasionada per la falta de cofactors, encara que la tractem amb les millors medicines, si segueixen faltant aquests ajudants invisibles mai notarem les millores esperades.

Tots els cofactors formen part de la nostra dieta, però avui en dia, encara que ho féssim molt bé i portéssim una dieta totalment equilibrada ( la qual cosa al meu entendre, és quasi incompatible amb la vida que portem) és molt probable que la ingesta de cofactors sigui insuficient. Les fruites i verdures que comprem han estat cultivades de forma intensiva en terres molt pobres en minerals degut a la sobreexplotació i a sobre, les cuinem de forma que les poques vitamines i minerals que contenien es perden pel camí.
A més, molts medicaments redueixen l’absorció de vitamines i minerals accentuant aquests dèficits. Una cosa aparentment tan inofensiva com l’Omeprazol altera moltíssim l’absorció de vitamines i minerals imprescindibles, tant que si us sembla li dedicarem un blog tot per ell solet més endavant.

Per sort existeixen uns quants suplements que ens ajuden a reforçar la nostra alimentació en tots aquests cofactors indispensables per tal d’assegurar que no ens falta de res. Els anomenem Multinutrients bàsics i ens garanteixen que el nostre cos té tots els ingredients necessaris per funcionar. Un bon exemple són els suplements de LCN, que contenen conjunts de micronutrients amb acció complementària i sinèrgica, formulats en les seves formes més actives i disponibles, a dosis fisiològiques i equilibrades.

                  

El nostre cos reconeix aquests nutrients amb facilitat, els assimila sense problemes i sap exactament què n’ha de fer. Així que si de veritat vols estar bé, comença per la base.