Un moment per parlar de les emocions
25 marzo, 2020
¿Te preocupa la celulitis? – 19 de mayo
29 abril, 2021
Un moment per parlar de les emocions
25 marzo, 2020
¿Te preocupa la celulitis? – 19 de mayo
29 abril, 2021

Aquests dies només es parla d’una cosa. I és normal, perquè la majoria de nosaltres mai havíem viscut una situació tan excepcional com aquesta. De sobte ens hem vist obligats a quedar-nos tancats a casa més de 15 dies seguits sense sortir per res. Més de 15 dies sense anar a l’escola, teletreballant, fent esport al mig menjador, exprimint la imaginació en busca de distraccions i tirant d’abraçades i petons virtuals per evitar de totes totes el contagi.

Però tot això passarà… I tots nosaltres tornarem a les nostres vides més forts o més espantats, alleugerits o més alerta que mai, però de ben segur, una mica diferents d’abans. El confinament ens ha fet parar de cop, i ha convertit l’estrès de la nostra vida habitual en un repòs obligat i angoixant que, com tot, tindrà efectes positius i negatius.

Tants dies de quarantena afectaran la nostra salut en diferents aspectes, i hem de prendre algunes mesures perquè això no passi.

El fet de no sortir de casa pot alterar els nostres nivells de vitamina D, que és molt important pel sistema immunitari. Com ja sabeu, el nostre cos fabrica aquesta vitamina quan ens toca el sol, i això durant uns dies serà difícil. Si tens una mica de balcó o una finestra ben encarada, procura sortir una estoneta cada dia. A part d’ajudar-te a mantenir uns bons nivells de vitamina D el sol de primavera ens carrega les piles i millora el nostre estat d’ànim. Si això no t’és possible, pots prendre un suplement de vitamina D.

Aquest canvi de ritme inesperat afectarà la nostra massa muscular i això no ens ho podem permetre. Tenir una bona musculatura evita caigudes, pinçaments d’esquena, … I ens ajuda a cremar greixos per no guanyar pes. A partir d’una certa edat, guanyar massa muscular és molt difícil, per això és tant important evitar-ne la pèrdua. Sé que no és fàcil fer exercici dins de casa, però és fonamental que durant aquests dies facis alguna cosa per mantenir la musculatura tonificada. Una taula de gimnàstica bàsica, una classe de zumba on line, una mica de ioga… Si tens una persona gran al teu càrrec procura que faci també algun exercici que estigui al seu abast. També pots complementar la teva alimentació amb un suplement de proteïna en pols. Et donarà un aport extra d’aminoàcids, per nutrir i mantenir els teus músculs en forma.

Encara que fem tot això, és probable que passat el confinament no estiguem tan entrenats com voldríem. Haurem de tornar al ritme d’abans i recuperar una pila de feina que hem deixat aparcada aquests dies. Però no tinguis pressa, mica en mica ens posarem al dia. Fes una dieta rica en vitamines o pren-ne algun suplement que t’’ajudi a acabar de passar la primavera.

També és probable que el confinament hagi trasbalsat la teva economia i que arrel de tot això ens haguem d’estrènyer el cinturó. La nova situació pot resultar pot resultar angoixant. Aprofita aquests dies de quarantena per planificar la nova situació. Tot el que puguis preveure ara t’ajudarà a afrontar millor el que vindrà després.

Aprofita aquests dies per carregar piles, quan tot això passi et volem al 100%.