Un dia és un dia
8 enero, 2019
Taller de Lactancia Materna
12 febrero, 2019
Un dia és un dia
8 enero, 2019
Taller de Lactancia Materna
12 febrero, 2019

Ja estem oficialment en epidèmia de grip. Els mitjans de comunicació ho diuen a les notícies, just abans d’advertir-nos del fred i les baixes temperatures que s’esperen. Així que nosaltres ens abriguem. Però fora fa fred, i dins dels locals calor, i nosaltres sortim i entrem i per més bufanda que ens posem… Tard o d’hora caiem. És l’època… El virus és per tot arreu i sembla inevitable no agafar un bon refredat o una grip en algun moment.

El temps no el podem canviar, però el que si que podem fer és preparar-nos per rebre el fred amb les defenses en forma i prevenir aquests refredats o, en el cas  que ja portem tot l’hivern arrossegant-ne un, fer net d’una vegada per totes.

Existeixen un munt de suplements per reforçar les defenses, en sobres, en càpsules, en infusió, en xarop,… I una manera encara molt més sorprenent i agradable d’estimular el nostre sistema inmunitari, l’aromateràpia.

El poder de les olors és sorprenent… Hi ha olors que ens recorden situacions determinades o ens transporten a un lloc on hem estat abans. Hi ha olors que ens canvien l’estat d’ànim, olors que ens desperten determinats instints, l’olor de menjar ens obre la gana…

Els olis essencials són una eina terapèutica molt potent. Provoquen una reacció quasi immediata del nostre cos, activen un munt de reaccions i tenen propietats molt diverses. N’hi ha que ens relaxen i ens ajuden a agafar el són, n’hi ha que ens activen les defenses, n’hi ha que netegen l’ambient de virus i bactèries, n’hi ha que tenen efecte antitussiu, mucolític, descongestiu,…

Avui ens centrarem en tres essències que ens poden ser molt útils a l’hivern:

  • Eucaliptus mentolado: afegit al xarop, potencia el seu efecte mucolític.
  • Thymus vulgaris: aplicat directament sobre la pell, ajuda al tractament de sinusitis i angines.
  • Ravintsara: actua com un antiviral i estimula el sistema immunitari.
  • L’Arbre del Té: també té propietats antisèptiques i és molt eficaç per a combatre infeccions.

 

Els Olis essencials de Pranarom es poden utilitzar de diferents maneres:

  • Afegir dues gotes a una culleradeta de mel, una infusió o un xarop
  • Aplicar un oli essencial en forma de massatge pel pit i part alta de l’esquena. Això ho farem posant 3-4 gotes d’un oli essencial que sigui adient diluïdes en un altre oli vegetal, com per exemple el d’ametlla dolça. Repetint aquesta aplicació varies vegades al dia durant 3 dies.
  • Afegint unes 10 gotes d’oli essencial en un difusor que podem posar en marxa 30 minuts 3 vegades al dia durant, també, 3 dies. Així passarem les propietats de l’oli a l’ambient de llar fent que tothom se’n beneficií.

En tots dos casos obtenim els beneficis de l’aromateràpia a la vegada que gaudim dels seus efectes, ja sigui amb un massatge o amb una olor agradable per tota la llar.

 

Això juntament amb una alimentació saludable i unes mesures higièniques adients evitarà que agafem una grip o ens passem tot l’hivern refredats, i en el cas d’estar-ho patint, farà que ens recuperem més ràpid i sense recaigudes.