Producto destacado: Agua hidratante Hydrabio de Bioderma
14 abril, 2016
Señora sentada en el parque
Cambios en tu cuerpo durante la menopausia.
16 junio, 2016

Psoriasis: efectes i possibles tractaments

Efectos de la psoriasis en la piel

La psoriasis és una malaltia que causa descamació, inflamació i envermelliment de la pell. És molt comú, de manera que qualsevol persona la pot patir, però casi sempre comença a aparèixera les edats de 15 a 25 anys. No és contagiosa, és a dir, no es transmet a altres persones. Tanmateix, es transmet de pares a fills, ja que és una malaltia del sistema immunitari on les defenses pròpies ataquen per error al teixit corporal produint una inflamació i irritació característiques.

La nostra pell es renova constantment, en un procés que té una durada d’un més. En el cas de la psoriasis, aquest procés de renovació es du a terme cada 2 setmanes. Per tant, com a resultat, s’acumulen moltes cèl·lules mortes a la superfície, formant-se les plaques o escames.

Les plaques són gruixudes, majoritàriament, vermelles i platejades. Produeixen picor o dolor. Es poden trobar en els colzes, genolls, altres parts de les cames, cuir cabellut, la part baixa de l’esquena, la cara, els palmells de les mans i les plantes dels peus. També poden aparèixer en altres parts tals com les ungles de les mans i dels peus, els genitals i la part inferior de la boca.

És molt important que els pacients de psoriasis tinguin molta cura de la seva pell amb productes d’higiene i hidratació adequats a la seva patologia, ja que això disminuirà la freqüència i la intensitat dels brots. Però si tot i així apareixen, existeixen productes per regular la descamació. La opció que nosaltres recomanem és Cenipont®.

És un producte 100% natural procedent de la closca del gra de cafè. És molt ric en sofre, potassi, calci, magnesi i fòsfor, i no té cap tipus d’excipient afegit.

El gra de cafè té propietats antioxidants, ajuda a eliminar els radicals lliures de l’organisme i per tant, prevé l’aparició de malalties degeneratives. A més a més, se li atribueixen propietats antipirètiques.

Es tracta d’una pols que s’ha d’aplicar cada la nit sobre les plaques amb les mans netes i seques però mai sobre ferides obertes i s’acompanya d’un massatge per afavorir la seva absorció. Si tot i així aquesta no és prou bona és possible combinar-ho amb una aplicació de vaselina al matí.

És molt important recordar que, tot i ser un producte natural, no s’ha de canviar ni suspendre mai el tractament habitual sense consentiment del metge o especialista.