Risc Cardiovascular
1 febrero, 2017
Cólico del lactante
1 marzo, 2017
Risc Cardiovascular
1 febrero, 2017
Cólico del lactante
1 marzo, 2017

Menjar més sa, deixar de fumar, anar al gimnàs 3 cops a la setmana, desintoxicar el nostre cos, dedicar més temps a la família… Aquests són només alguns exemples dels propòsits que solem fer-nos cada vegada que comença un nou any o una etapa diferent a la nostra vida. Hi ha cap manera de garantir que complirem els propòsits que ens fem? Tindrem èxit aquesta vegada? Ho hem de fer intens des del primer moment? Millor poc a poc?

 

Per on comencem?

Tenint en compte que si mengéssim sa, féssim activitats no estressants i ens dediquéssim a cuidar el nostre cos, d’una manera holística segurament no faria falta netejar el nostre organisme amb ajudes externes. Però  els estils de vida moderns no són els idonis pels nostres òrgans, estem sotmesos a contaminació ambiental, estrès, mals hàbits, i a un ritme alt d’exigències en el treball, la família..què us he d’explicar? Fem-ho senzill.

El nostre cos és un organisme amb el seu propi sistema de filtració incorporat. Quan està sobrecarregat de treball aquest sistema, no té la capacitat de rejovenir-se a si mateix, i la nostra salut pot començar a patir. Els òrgans encarregats d’eliminar impureses són  els ronyons, els pulmons, el fetge, els ganglis limfàtics i la pell.

5 PASSOS PER DETOXIFICAR EL NOSTRE COS

  1. BEURE AIGUA

La millor manera d’eliminar les toxines del nostre cos és veure 1’5 L- 2 L d’aigua natural al dia. Beure suficient aigua és essencial per a la salut, ja que ajuda a mantenir els nivells de líquids en el cos, i als nostres  ronyons a eliminar les toxines .

No obstant això potser és millor que barregis una mica de fruita a l’aigua, per tornar menys avorrida la teva rutina i incrementar els resultats de desintoxicació (recordem que moltes fruites tenen aquesta propietat).

Els sucs depuratius  o smoothies estan guanyant més seguidors que mai. Són mescles de fruita i verdura natural que aporten molts  beneficis al nostre organisme. Els sucs verds, més coneguts com a begudes detox, s’han convertit en la rutina diària de moltes celebrities.  Compostos per vegetals de fulla verda (espinacs, enciam, créixens, col arrissada o fulles de mostassa) i un toc dolç procedent de la fruita, aquests sucs ‘detox’ estan carregats de nutrients que el nostre organisme absorbeix fàcilment i de substàncies que ajuden a processar els greixos. A més, estan plens de vitamines, minerals, enzims i fitonutrients que protegeixen el nostre cos.

 Hem de  tenir en compte que el consum d’aquesta beguda no supleix la quantitat de fruita i verdura recomanada per l’OMS (Organització Mundial Salut), ni té efectes miraculosos si no va acompanyada d’un estil de vida saludable i una alimentació sana.

 

 

  1. EXERCICI

 

L’ideal és fer una mica d’exercici cada dia, un que sigui adequat a la nostra condició física i les nostres necessitats. És recomanable dedicar-hi 1 hora,  però podem començar amb uns 30 minuts i anar augmentant progressivament. El més important és ser regulars, i trobar una activitat que aporti beneficis a la nostra vida.

 

 

  1. ELIMINAR ESTRÈS

Un cert nivell d’estrès és necessari i fins i tot pot ser beneficiós. . Però en excés, pot tenir una influència més que negativa en el nostre rendiment i en la nostra salut. A vegades, el ritme accelerat de la societat moderna, ens arrossega a assolir uns nivells d’estrès que poden arribar a bloquejar-nos, i no ens  ho prenem tan seriosament com hauríem.

Els nostres músculs i els nostres òrgans necessiten descansar, i la nostra ment també necessita d’un respir. No podem estar “endollats” les 24 hores del dia, ni tampoc sobre estimulats amb tots els dispositius que ens envolten.

Tampoc cal que marxem a una illa deserta per desconnectar!  N’hi ha prou amb buscar estones per descansar i agafar uns bons costums, com ara, deixar el mòbil a una altra habitació mentre menges o dorms, no mirar la televisió abans de dormir, evitar l’ús de l’ordinador una estona abans d’anar al llit, no fer servir Internet quan estem de vacances i deixar els problemes laborals a l’oficina.

Pren el temps que precises per fer el que t’agrada, com llegir, fer esport, jugar amb els teus fills, anar al cinema o al saló de bellesa.

 

 

  1. MENJAR SA I ALLEUGERIR LA CÀRREGA DE TOXINES

Els mals costums es reflecteixen directa o indirectament en toxines per al nostre cos. Intentar  desfer-se dels mals hàbits és tan important en una vida saludable com adaptar-se als correctes. Elimina l’alcohol i substàncies excitants, disminueix  la ingesta de sucres refinats, fuma menys i el teu cos t’ho agrairà, es netejarà.

Recorda que el teu cos és l’únic que tens. És el teu temple, i t’ha de durar tota la vida.

 

Menjar sa o el més sa possible, ni poc ni molt, l’adequat per a cada organisme, incloent tot tipus d’aliments. Cal menjar cereals, 2 racions de fruites i 3 racions de verdures al dia, fibra, que és molt important pel nostre organisme, fruits secs i llavors,… així com peix, 1 o 2 vegades per setmana. Cal intentar disminuir el consum de carns vermelles, que si poden ser orgàniques molt millor, i sobretot, no menjar masses sucres refinats.

 

 

5.PRODUCTES DETOX

De tant en tant, és recomanable ajudar el cos a eliminar toxines. Sobretot després d’èpoques d’excessos, com poden ser les festes de Nadal o les vacances. A la Farmàcia trobaràs  productes que et poden ajudar a fer aquesta neteja, per la seva acció detoxificant.

 

Lynfase

Els laboratoris Aboca, ens proposen el Lynfase, un producte en ampolles o infusió, que amb una presa diària afavoreix el drenatge i la desintoxificació del nostre organisme.

Conté dent de lleó, vara d’or i ortosifó per millorar el drenatge dels líquids corporals i impedir que s’acumulin en el cos.

Porta AdipoDren, que ajuda a perdre pes.

I està enriquit amb galzeran i extractes liofilitzats de blat sarraí per millorar la circulacióde les cames i netejar el sistema limfàtic.

 

Pack Detoxificació Heel

El Pack detox dels Laboratoris Heel, conté tres solucions homeopàtiques que detoxifiquen el nostre cos a diferents nivells:

-Lymphomyosot: Millora el drenatge limfàtic per mobilitzar les toxines acumulades.

-Nux vomica-Homaccord: Afavoreix la detoxificació hepàtica i l’eliminació intestinal.

-Berberis-Homaccord: Afavoreix l’excreció renal i biliar.

Els resultats s’observen amb rapidesa gràcies a l’activació dels tres sistemes d’eliminació de toxines, especialment el sistema limfàtic.

Es pren, posant 30 gotes de cada flascó en una ampolla de litre i mig d’aigua, per anar bebent durant el dia. I cal repetir l’operació cada dia, durant cinc setmanes.

 

VITANATUR DETOX

És un preparat en pols que conté carxofa, bardana, dent de lleó, boldo, cua de cavall i hibisc, ingredients que ajuden en les funcions d’eliminació de l’organisme. Cal dissoldre 2 mesuradors en un got d’aigua, o en una ampolla per anar bebent durant el dia.

-La carxofa i el boldo augmenten i estimulen la secreció de bilis facilitant la neteja del fetge.

-La dent de lleó i la cua de cavall ajuden a eliminar líquids i toxines de l’organisme.

-La bardana a més de facilitar la digestió, té acció antiseborrèica i ajuda a millorar l’estat de la pell.

-L’hibisc ajuda a regular el trànsit intestinal.

 

 

Quan parlem d’una vida sana, la millor manera de fer-ho és tenint cura de nosaltres mateixos, mimar el nostre organisme. aprendre a tenir cura de tu mateix és escoltar el teu cos. Saber reconèixer quan hi ha alguna cosa que no està funcionant del tot bé, i reaccionar en conseqüència. Portar una vida sana no ha de ser complicat, només cal fer alguns petits canvis, però la salut ben segur que s’ho val!!